Aardappelsoep
Ingrediënten
-
1 grote goudrenet, geschild en in stukken (een ander appel kan ook)
-
3 grote uien, gesnipperd
-
4 tenen knoflook, uit de knijper
-
5 cm gemberwortel, geraspt
-
scheut olijfolie
-
1 hand geraspte kaas
-
2 l groentebouillon
Bereiding
Neem een braadpan en smeer die in met een teentje knoflook.
Bak de knoflook en de uien lichtbruin in een flinke scheut olijfolie. Bak ook de gemberwortel.
Kook ondertussen de stukken aardappelen en goudrenet in één pan gaar.
Giet de aardappelen en goudrenet af en doe ze bij de andere groenten. Pureer alles met de staafmixer of in de blender.
Voeg geraspte kaas toe en beetje bij beetje bouillon, tot de soep precies goed is van dikte. Breng op smaak met peper en zout. Bij het opdienen kan je er nog een scheutje olijfolie in doen.
Tip: Als je deze soep maakt van gekookte aardappelen die over zijn, dan kan je die het beste in stukken snijden en meewarmen in de pan met de andere ingrediënten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be