Aardbeitaartjes met Amaretto kruimeldeeg

Ingrediënten

voor het kruimeldeeg

voor de vulling

  • 4 gebakken kruimeldeeg bodempjes
  • 500 gr aardbeien
  • 400 ml slagroom
  • 2 el suiker (of 1/2 th lepel steviapoeder)
  • rodebessen gelei
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Voor het kruimeldeeg: Meng alle ingrediënten, kneed het deeg in een bal, doe er plastiek-folie rond en laat gedurende 1 uur opstijven in koelkast.

  2. Rol het deeg gelijkmatig uit op ongeveer 4cm dikte. Bekleed hier de vormpjes mee en prik er met een vork enkele gaatjes in.

  3. Bak gedurende 15 minuten blind in een oven op 190° (dek het deeg af met bakpapier en leg er wat droge bonen op als gewicht). Haal het bakpapier met de bonen eruit en laat afkoelen.

  4. Voor de vulling: Klop de slagroom op met de suiker en de zeste van 1 limoen, spuit in de gebakken kruimeldeeg bodempjes en schik er de middendoor gesneden aardbeien op. Bestrijk met een laagje bessengelei en dien op!

0
Nog geen stemmen