BBQ à la Bekkari: Gemarineerde kipspiesjes

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 el witte balsamico
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • sap van een halve citroen
  • enkele handjes rucola
  • een handje cashewnoten
  • 100 gram volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Zeste van een halve limoen
  • sap van een halve limoen
  • 4 volkoren wraps

Niets beter op de barbecue dan een lekker spiesje. Sandra Bekkari maakt een kipspiesjes met een fris slaatje gepresenteerd in een wrap. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Doe 2 el witte balsamicoazijn in de cutter.

  2. Voeg 1 tl gemalen koriander enn 1 el paprikapoeder toe.

  3. Voeg een halve appel toe.

  4. Voeg 3 el olijfolie toe. 

  5. Kruid af met peper en zout. 

  6. Mix het geheel glad.

  7. Snijd de kipfilet in reepjes en prik op spiesjes.

  8. Strijk de kip in met de marinade. 

  9. Bak de spiesjes op de barbecue.

  10. Snijd een halve appel in julienne en besprenkel met citroensap.

  11. Meng de appelstukjes met rucola en fijngehakte cashewnoten.

  12. Meng volle yogurt met een teentje knoflook.

  13. Voeg sap en zeste van een halve limoen toe.

  14. Kruid af met peper en zout.

  15. Dresseer het geheel op een volkoren wrap. 

0
Nog geen stemmen