Ann Vertriest
Winterknollenslaatje met citrusvinaigrette
Ingrediënten
-
1 grote zak slamix (rucola, radiccio, eikenbladsla,...)
-
1 botje waterkers
-
2 handenvol postelein
-
650 gr gemengde winterknollen (rode en gele biet, pastinaak, aardpeer, zoete aardappel,...)
-
2 rode uien
-
peper en zout
Dressing
-
sap van 1 sinaasappel
-
1 el honing
-
100 ml extra vergine olijfolie
-
1 el witte balsamicoazijn
-
½ rood chilipepertje, fijngehakt
Bereiding
Schil de knollen en snij ze in gelijke blokken. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 1 uur in de oven op 180° tot ze gaar zijn. Meng om de 20 minuutjes.
Meng de slasoorten en verdeel over de borden.
Doe het sap met de honing in een steelpannetje en laat tot 1/3de inkoken. Laat wat afkoelen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, sap, azijn, chili peper en zout.
Verdeel de gare knollen over de salade en besprenkel met de vinaigrette. Kruid nog eens met peper en fleur de sel. Serveertip: ook lekker met feta, geitenkaas of zelfs blauwe kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be