Broccolisoep voor brainiacs

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook met een aardappelmesje. Snijd de ui en de knoflook fijn. Doe de olijfolie in een kookpot en zet op een matig vuur. Doe er de ui en de knoflook bij en laat enkele minuten bakken tot ze glazig zijn. Giet 2 tot 3 glazen water in de kookpot en wacht tot het water kookt.

  2. Was de broccoli. Snijd het uiteinde van de steel van de broccoli als dat uitgedroogd is. Snijd de roosjes van de steel en snijd de steel in kleine stukjes.

  3. Doe het bouillonblokje in het kokende water en roer even tot het opgelost is. Doe de stukjes broccolisteel in de bouillon en laat enkele minuten koken. Doe de broccoliroosjes erbij en laat 4 tot 5 minuten sudderen, tot de broccoli zacht is. Mix de soep met een staafmixer, als je die hebt. Voeg de room toe.

  4. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Schep de soep in een bord en strooi de reepjes gerookte zalm in de soep.

3
Average: 3 (1 vote)

Studentenkookboek

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Dominic Van Heupen
ISBN:
9789002240256