Capellini met langoustines, vanille en pastinaak

Ingrediënten

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

 

Dit kan iedereen
2 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans

Bereiding

  1.   Snijd het vanillestokje in de lengte in tweeën en haal er de zaadjes uit met een mes. Giet de olijfolie in een kom en voeg het vanillestokje en de zaadjes toe. Dek dit af met huishoudfolie en laat dit 1 uur trekken.   

  2.  Was en schil de pastinaken. Snijd ze in de lengte in dunne repen.  

  3.   Verwarm de olijfolie met de vanille in een grote pan. Voeg de pastinaakreepjes toe, kruid met peper en zout en bak ze op een hoog vuur aan alle zijden goudgeel. Houd de pan warm.   

  4.  Dompel de langoustines 2 minuten in kokend gezouten water.  Schep ze uit met de schuimspaan en bewaar het kooknat.  

  5.  Spoel de langoustines onder koud stromend water om ze af te koelen. Pel ze, maar laat de staart zitten.   

  6.  Breng 2 l water aan de kook en voeg 14 g zout toe. Kook hierin de Capellini Barilla® gedurende 3 minuten en roer af en toe. Laat de pasta uitlekken.  

  7.  Schep de pasta met de pastinaak en de langoustines in een kom. Bestrooi met wat basilicumblaadjes en voeg naar smaak wat geplette roze besjes toe. 

0
Nog geen stemmen