Linzencurry
Ingrediënten
-
kerriepoeder
-
1 rode ui
-
½ kleine rode peper
-
400 gr jonge spinazieblaadjes
-
peper en zout
Bereiding
Pel de ui en snijd in fijne ringen. Verhit een kookpot met antiaanbaklaag zonder vetstof en laat de ui glazig worden. Breng op smaak met kerriepoeder, kardemompoeder en gemberpoeder. Laat even bakken.
Voeg de linzen toe en giet er driemaal zoveel water bij. Laat 10 minuten koken.
Snipper de rode peper fijn. Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof en bak de rode peper kort aan met een beetje kerriepoeder.
Was de spinazie en snijd de grote blaadjes fijn. Voeg de spinazieblaadjes toe en dek af. Laat op een zacht vuur slinken tot de linzen gaar zijn.
Meng de linzen met de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be