Farfalle pasta met tonijn, olijven en kerstomaatjes
Ingrediënten
-
350 g Farfalle (Barilla®)
-
300 g verse tonijn
-
200 g kerstomaatjes
-
100 g ontpitte olijven
-
50 g witte ui
-
30 g olijfolie
-
1 bosje peterselie
-
1 glas droge witte wijn
-
zout & peper
-
1 rode chilipeper
Bereiding
Hak de ui en chilipeper fijn.
Snij de tonijn in blokjes van ongeveer een centimeter.
Snij de kerstomaatjes in vier.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden ajuin tot die glazig wordt.
Doe de blokjes tonijn bij de ui en bak twee minuten mee. Voeg de chilipeper toe en blus met witte wijn. Laat inkoken tot de wijn verdampt is.
Voeg de kerstomaatjes en olijven toe. Kruid af met peterselie, peper en zout.
Neem voor de pasta een grote kookpot en vul met water. Voeg een flinke snuif toe aan het water. Breng aan de kook en voeg de Farfalle Barilla® toe. Kook al dente volgens de verpakking.
Giet af en doe dadelijk bij de saus.
Werk af met wat peterselie. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be