Filet mignon van kalf met morieljes

Ingrediënten

  • 1 filet mignon van kalf
  • 5 dl volle room
  • 2 th lepel kalfsfond
  • ½ glas wodka
  • 2 verse uien
  • 1 glas groentebouillon
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm uw oven voor op 200°C. Smeer de filet mignon in met mosterd en laat ongeveer 45 min. bakken. Vergeet het vlees niet te draaien opdat het aan alle kanten gebakken wordt.

  2. Spoel intussen de morieljes en laat ze weken in wodka.

  3. Fruit de fijngesneden uien in een pan.

  4. Voeg de bouillon, peper en een flinke scheut wodka toe en laat inkoken. Doe er 1 of 2 lepels kalfsfond, de morieljes en volle room bij. Laat 2 min. sudderen. Haal de filet uit de oven, snijd het vlees in sneetjes en schik het op de borden.

0
Nog geen stemmen

Fosso Corno, Il Grande 2009 (Montepulciano d’Abruzzo, Italië)

Le Grain Noble €10,50

Een uurtje vooraf ontkurken en dan genieten van impressies van o.a. espresso, violette, bosbessen, pruim, hout, karamel maar ook de frisse zuren.