Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

Ingrediënten

  • 500 gr Certus varkensvlees (liefst uit het heupstuk of de spier van de platte bil)
  • versgemalen peper
  • grof zout
  • 2 dl mirin
  • 1 dl sesamolie

Salade

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm. Laat marineren (min. 2 uur) in de helft van de soja en mirin, en maak brochettes met de blokjes.

  2. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft. Schil de komkommer en snij overlangs in 2. Verwijder de zaadlijsten en snij in partjes van een centimeter.

  3. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout.

  4. Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie. Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over.

  5. Serveer de brochettes op warme borden. De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Certus