Entrecôte met kruiden en tomatensalsa

Ingrediënten

  • 2 entrecôtes
  • 1 kropsla
  • 5 tenen knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • grof zout
  • peper

Voor de zure room

voor de salsa

Een mooi stuk vlees kan je extra smaak meegeven door het in te prikken met kruiden zoals knoflook en takjes rozemarijn. Rooster steeds op een hoog vuur om een krokant korstje te krijgen.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal de entrecôtes een uur voor het bakken uit de koelkast. Laat het op temperatuur komen.

  2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Snij de sjalot fijn, stoof in een eetlepel olijfolie, en voeg er de tomaten (zowel de rauwe als de gedroogde tomaten), azijn, rozemarijn, peper en zout aan toe. Laat het geheel afkoelen en voeg er de gesnipperde koriander bij.

  3. Breng de zure room op smaak met limoensap en breng op smaak met chilisaus en zout.

  4. Spoel de kropsla. Zwier droog.

  5. Prik de entrecôtes in met rozemarijntakjes en stukjes knoflook. Strijk de entrecôtes in met olijfolie, rooster ze op een hoog vuur en kruid af met zout en peper.

  6. Serveer de entrecôte in plakjes met de salsa en de sla.

0

Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Meritus Beef Quality Label