Ann Vertriest
Entrecôte met kruiden en tomatensalsa
Bereiding
Haal de entrecôtes een uur voor het bakken uit de koelkast. Laat het op temperatuur komen.
Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Snij de sjalot fijn, stoof in een eetlepel olijfolie, en voeg er de tomaten (zowel de rauwe als de gedroogde tomaten), azijn, rozemarijn, peper en zout aan toe. Laat het geheel afkoelen en voeg er de gesnipperde koriander bij.
Breng de zure room op smaak met limoensap en breng op smaak met chilisaus en zout.
Spoel de kropsla. Zwier droog.
Prik de entrecôtes in met rozemarijntakjes en stukjes knoflook. Strijk de entrecôtes in met olijfolie, rooster ze op een hoog vuur en kruid af met zout en peper.
Serveer de entrecôte in plakjes met de salsa en de sla.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be