Gnudi met salieboter, tomatensaus en erwtencrème van Marie en Andy

Ingrediënten

  • 4 handvol rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 100 g erwten

Voor de tomatensaus

  • 4 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 scheut wittewijnazijn
  • peper
  • zout
  • 100 ml tomatenpassata

voor de salieboter

  • verse salie
  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 scheut witte wijn
  • 200 ml volle room

voor gnudi

  • semola of griesmeel
  • 500 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • nootmuskaat

Marie en Andy runnen één van de 2 Sterren Restaurants. Hun Gnudi, ricottakroketjes, zijn echt een toppertje. Zelf maken? Maak het recept zoals hieronder.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Laat de ricotta vier uur uitlekken in een handdoek. Meng met Parmezaanse kaas en peper. Doe in een spuitzak. Spuit dotjes op een bakpapiertje. Rol ze door griesmeel. Laat 1 nacht uitdrogen in de koelkast.

  2. Kook de kroketjes in kokend water. Haal uit en bak de kroketjes in hete olijfolie. Laat even uitlekken.

  3. Snij de salie fijn. Snij de sjalot fijn. Stoof aan in boter. Blus met witte wijn en laat inkoken tot de wijn verdampt is. Voeg nu de room toe en laat inkoken tot de helft. Meng er de salie onder. Kruid met peper en zout. Meng met de kroketjes.

  4. Snij voor de tomatensaus de ui fijn. Snij de tomaten in vier. Verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in stukjes. Stoof ze met de ui aan in wat olijfolie; Blus met witte wijn en wittewijnazijn. Voeg de tomatenpassata toe. Laat inkoken tot het vocht verdampt is.

  5. Blancheer de erwten. Giet af, verfris in ijswater. Mix de erwten fijn.

  6. Serveer de balletjes op een bord. Versier met erwtencrème, tomatensaus, rucola en Parmezaanse kaas.

0

Nog geen stemmen

Een recept van Marie & Andy

Dit is een recept van Marie & Andy uit het VTM-programma 2 Sterren Restaurant.

 

Wil je graag eens proeven van hun kookkunsten? Doe mee aan de wedstrijd en win een plekje bij hen.