Lamsbout met tomatensaus en spaghetti
Ingrediënten
-
400 g spaghetti
-
1 el olijfolie
-
1 takje rozemarijn
-
2 stengels prei
-
1 rode ui
-
1 l tomatencoulis
-
400 g trostomaten
-
1 scheutje olijfolie
-
peper
-
zout
-
1 tl paprikapoeder
-
1 tl cayenne
-
300 ml rundsfond
-
1 tl suiker
-
1 klein glas sherry
-
1 bot verse basilicum
-
1 bot platte peterselie
Voor het vlees
voor de saus
Bereiding
Maak verschillende inkepingen in de lamsbout en vul die op met een takje tijm, een blaadje laurier en een stukje look. Kruid goed met peper en zout.
Kleur aan alle kanten aan in een beetje boter.
Schil de wortelen en snij in stukjes. Doe hetzelfde met de ajuin en de selder. Stoof aan in een pan met een teentje look. Voeg de fijngesneden prei toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de tomaat in stukjes.
Maak een bouquet garni. Voeg het bouquet toe aan de groenten. Stoof aan.
Voeg 1 liter tomatencoulis toe. Voeg een halve liter fond toe. Kruid met peper, zout en een theelepel cayennepeper;
Voeg 1 eetlepel suiker toe. Doe de fijngesneden tomaatjes erbij. Breng op smaak met een scheut sherry.
Doe de lamsbout in de pot. Plaats met een deksel in de oven en laat anderhalf uur op 180 graden pruttelen.
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Haal de lamsbout uit de saus. Ontvet de saus. Snij het vlees in stukjes.
Serveer alles warm en werk af met verse basilicum en platte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be