Gratin Dauphinois met Maredsous

Ingrediënten

  • 400 g smeerkaas (Maredsous Dubbelroom)
  • 140 ml halfvolle melk
  • zout
  • peper
  • 50 g kaas (Maredsous Traditie)

Een lekkere aardappelgratin, dat past perfect tijdens de feestdagen. Eenvoudig en feestelijk lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Meng de Maredsous® Dubbelroom met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen.

  2. Voeg een snuifje zout, peper en nootmuskaat toe.

  3. Schil en snijd de aardappelen in schijfjes. Blancheer de schijfjes 10 minuten in kokend water.

  4. Beboter een ovenschotel. Vul die met laagjes van aardappelschijfjes en Maredsous kaassaus.

  5. Rasp 50 gram Maredsous® Traditie en bestrooi de schotel met de kaas.

  6. Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

  7. Werk eventueel af met verse peterselie. Smakelijk!

0

Nog geen stemmen

Heerlijke gerechten met Maredsous®

Wie “Maredsous” zegt, denkt meteen aan de abdij en aan haar bieren en kazen. Wist je dat de smeerkazen van Maredsous® zich in 1 minuut omtoveren tot een heerlijke kaassaus? 

 

Meer tips en recepten met de Maredsous® sauzen ontdek je hier.