Vakantie: supercheeseburger met Maredsous®, rucola en sjalot

Ingrediënten

  • 4 sneetjes belegen kaas (Maredsous Caractère)
  • 75 g Maredsous Traditie
  • 4 dikke sneden wit brood
  • 4 runderhamburgers
  • 80 g sjalottenconfituur
  • 80 g tomatenconfituur
  • 50 g gefrituurde ui
  • 50 g rucola
  • 50 g augurk

Een hamburger zelf maken is altijd beter. Geloof ons, dat smaakt altijd veel lekkerder. Wil je zelf eens luxe burger maken? Probeer dan deze versie met extra veel kaas.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij met behulp van een vormpje rondjes uit het brood. Rooster ze in een beetje vetstof en zet opzij.

  2. Bak de hamburgers in wat boter. Kruid met peper.

  3. Maak 4 kaaskrokantjes: rasp de Maredsous® kaas op bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C tot de krokantjes goudgeel worden. Laat daarna afkoelen.

  4. Besmeer de toast met de sjalottenconfituur en leg er vervolgens de burgers bovenop.

  5. Besmeer de burgers met de tomatenconfituur en leg er augurkjes een plakje Maredsous® Caractère, gefrituurde ui en rucola bovenop.

  6. Werk af met het krokantje.

0
Nog geen stemmen

Fijn samenzijn met Maredsous®

De zomer staat voor de deur. Perfect voor een boele frisse gerechtjes met Maredsous.

 

Ontdek hier meer recepten met Maredsous!