Lamskroon met gratin dauphinois

Ingrediënten

voor de gratin dauphinois

voor het lamsvlees

voor de saus

voor de groenten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Blancheer de sperzieboontjes kort in kokend, licht gezouten water. Laat daarna afkoelen in ijswater. Wrijf met een teentje look over de bodem van je ovenschotel. Snij de aardappelen in dunne schijfjes en leg ze in laagjes in de ovenschotel. Kruid elke laag aardappelen met zout, peper en muskaatnoot. Giet de melk en de room over de aardappelen, kruid nogmaals af met zout, peper en muskaatnoot. Strooi er de gemalen kaas over en zet gedurende 40 minuten in een oven van 190°.

  2. Kruid de lamskroon langs beide kanten met peper en zout en kleur aan in een pan met boter. Pers het teentje look en voeg samen met de mosterd bij het paneermeel. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe, samen met een scheut olijfolie. Meng tot een klevende persillade. Haal het vlees uit de pan en lig in een ovenschotel. Bedek het vlees met de persillade. Zet de ovenschotel mee in de oven gedurende tien minuten.

  3. Neem de pan waarin je het vlees hebt gebakken en giet het vet weg. Deglaceer de pan met de bruine fond. Giet er de porto bij en laat reduceren. Afkruiden met peter en zout.

  4. Leg de vooraf gekookte boontjes per acht in hoopjes en rol ze in een sneetje spek. Snij de uiteindes van de boontjes en leg de hoopjes in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschotel mee in de oven gedurende een paar minuutjes

4.5
Average: 4.5 (2 votes)