Ann Vertriest
Hete bliksem met appelen en peren
Ingrediënten
-
100 g boter
-
4 uien
-
2 kg bloemige aardappelen
-
5 flinke peren (doyenne)
-
5 moesappelen
-
water
-
peper en zout
-
paneermeel
Bereiding
Snij de uien in ringen. Schil de aardappelen, de peren en appelen. Verwijder het klokhuis en snij alles in even grote stukken.
Smelt de boter in een grote stevige kookpot. Bak er het spek in bruin. Doe er de ajuin bij en bak tot de ajuin zacht is.
Schil de aardappelen, peren en appelen. Verwijder het klokhuis. Snij in even grote stukken.
Voeg toe aan het spek en stoof mee. Blus met wat water en laat pruttelen tot alles gaar is. Stoemp tot een stamppot.
Lepel alles in een ovenschotel. Werk af met paneermeel. Zet even onder de grill tot je een korstje hebt. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be