Hete bliksem met appelen en peren

Ingrediënten

Hete bliksem is stamppot met puree, appelen en vlees. Het vlees kan spek of gehakt zijn. Wij doen het met spek. Lepel alles in een ovenschotel en zet het even onder de grill. Ideaal met zo'n lekker korstje.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen. Schil de aardappelen, de peren en appelen. Verwijder het klokhuis en snij alles in even grote stukken.

  2. Smelt de boter in een grote stevige kookpot. Bak er het spek in bruin. Doe er de ajuin bij en bak tot de ajuin zacht is.

  3. Schil de aardappelen, peren en appelen. Verwijder het klokhuis. Snij in even grote stukken.

  4. Voeg toe aan het spek en stoof mee. Blus met wat water en laat pruttelen tot alles gaar is. Stoemp tot een stamppot.

  5. Lepel alles in een ovenschotel. Werk af met paneermeel. Zet even onder de grill tot je een korstje hebt. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen