Hollands kropsla stamppotje met gebakken Zeeuwse mosselen en tomaatjes
Ingrediënten
-
1½ kg kruimige aardappels
-
1 flinke kropsla
-
3 takjes peterselie, fijngehakt
-
125 cl melk
-
2 el roomboter
-
peper en zout
-
250 gr cherrytomaatjes
-
roomboter om te bakken
Bereiding
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze afgedekt in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de sla in reepjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappels af. Laat ze drogen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel.
Bak de mosselen kort bruin in wat boter.
Bak in een tweede pan de tomaatjes tot ze iets barsten, bestrooi ze met de peterselie.
Schep de sla door de aardappels, voeg peper en zout toe en warm even door.
Schep de tomaat en mosselen op de stamppot.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be