Chili met Zeeuwse mosselen
Ingrediënten
-
1 kg mosselen
-
300 gr witte rijst
-
2 el zonnebloemolie
-
3 tenen knoflook, fijngesneden
-
2 th lepel gemalen komijn
-
2 th lepel chilipoeder
-
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
-
2 blikken kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
-
2 el muntblaadjes
-
150 ml Griekse yoghurt of zure room
Bereiding
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Schep er de komijn en de chilipoeder door.
Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.
Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of zure room.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be