Quiche met witloof en Zeeuwse mosselen
Ingrediënten
-
1 vel bladerdeeg
-
1 kg Zeeuwse mosselen
-
1 ui
-
1 selder
-
azijn
-
1 klontje boter
-
peper en zout
-
4 stronken witloof
-
½ Chimay kaas
-
125 ml Alpro room culinaire
-
3 eieren
-
peper en zout
-
125 ml melk
-
muskaatnoot
Bereiding
Begin met het blindbakken van het bladerdeeg. Leg het deeg in de quichevorm met een velletje bakpapier er onder en druk goed aan. Snij de overtollige randjes weg. Leg nog een laagje bakpapier op het deeg en doe hier de bakgewichtjes op. Hiervoor kunnen gemakkelijk baklinzen, bonen of rijst gebruikt worden. Bak de bodem nu ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Snipper ondertussen een ui fijn en stoof aan in een beetje boter. Spoel de selder, snij in grove stukken en voeg bij de ui. Laat zachtjes stoven. Was nu de mosselen en doe ze bij de ui en de selder in de pot. Sluit de pot af met een deksel.
Snij vervolgens het witloof fijn en kleur aan in een pan met een klontje boter.
Wanneer de mosselen voldoende gegaard zijn, kunnen ze van het vuur gehaald worden en daarna van hun schelp ontdaan.
Ondertussen is de bladerdeegbodem voldoende gebakken en kan deze gevuld worden met het witloof, de mosselen en de abdijkaas in kleine blokjes.
Meng 125 ml melk met 125 ml room, drie eieren, peper, zout en muskaatnoot en giet het mengsel over de quiche.
Bak de hartige taart nu 20 minuten in de oven.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be