Pasta 'the Godfather': tomatensaus, worst en gehaktballen
Ingrediënten
-
12 kleine dikke varkensworsten
-
300 g speltspaghetti (of andere pasta)
-
100 g parmezaanse kaas
Voor de tomatensaus
-
4 tenen look
-
4 el olijfolie
-
6 grote tomaten
-
2 takjes tijm
-
1 blaadje laurier
-
1 handvol basilicum
-
2 el tomatenconcentraat
-
peper
-
1 glas rode wijn
-
1 el suiker
voor de gehaktballetjes
-
400 g gehakt (rund/varken)
-
2 ronde beschuiten
-
1 scheut melk
-
2 tenen look
Bereiding
Pel en pers de look fijn. Was de tomaten, snij in partjes en vervolgens in blokjes.
Fruit de look aan in de warme olijfolie. Voeg de fijngesneden tomaten, takjes tijm, gehakte basilicum en laurier toe.
Voeg de gepelde tomaten uit blik, de wijn en het tomatenconcentraat toe. Breng op smaak met suiker, cayennepeper, zout en peper.
Zet het deksel op de pot en laat het ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Pel voor het gehakt de tenen look. Snij ze fijn. Voeg toe aan het gehakt.
Kruid het gehakt met peper en zout. Breek twee beschuiten fijn en voeg ze toe aan het gehakt met een scheutje melk. Meng alles onder elkaar. Verdeel het gehakt in porties en rol tot balletjes.
Warm een pan met een paar lepels olijfolie op. Bak de worstjes aan.
Leg de worstjes in de saus. Bak de balletjes in de pan van de worstjes. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie of een klontje boter toe. Kleur mooi aan. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Laat nog even pruttelen.
Breng ondertussen een grote pot met veel gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af. Serveer met worstjes, balletjes en saus. Werk af met geraspte parmezaan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be