Indiase mosselpan

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 200 gr broccoliroosjes
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 1 rode paprika, in repen
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el munt, grofgehakt
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Kook de broccoliroosjes 3 min. in water met zout en giet af.

  2. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep de currypasta, de paprika en de broccoli erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan.

  3. Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.

  4. Serveer de mosselen, bestrooid met munt, in het kookvocht. Lekker met ovenwarm naan (brood).

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!