Kalfsfilet met fijne kruiden en shiitakepaddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 th lepel Chinese vierkruidenmengsel
  • 1 gr pigment espalette
  • 1 bos jonge uitjes
  • 1 gr chilipoeder
  • 1 th lepel peperkoekpoeder
  • 1 paneermeel
  • 10 shiitakes
  • versnipperd sjalotje
  • 4 jonge aardappelen (cilindervorm)
  • 4 stukken melkkalfsfilet
  • jonge spinazie
  • jonge prei
  • 500 gr gedroogde shiitakes
  • 20 cl olijfolie
  • peper
  • zout
Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bereid de kruidenchapelure: meng de boter met paneermeel, peperkoekpoeder, Chinese kruiden, piment espalette en chilipoeder.

  2. Maak de olie van shiitake: zet shiitakepoeder en olijfolie op een laag vuurtje, mix en laat zo lang mogelijk trekken.

  3. Week de gedroogde paddestoelen en bak ze daarna met de verse shiitakes, de versnipperde sjalotjes, jonge prei en uitjes. Breng op smaak met peper en zout .

  4. Snijd de jonge aardappel in fijne schijfjes ‘en rosace’. Gaar de aardappel in de oven op 180 °C gedurende 12 minuten. Haal de aardappel uit de oven en bak deze krokant.

  5. Kleur de kalfsvleesmootjes kort in de pan.

  6. Schik het vlees op een bedje van gestoofde spinazie. Breng de kruidenchapelure aan boven op het kalfsvlees. Leg de aardappel naast het vlees. Werk af met de olie van shiitake.

0
Nog geen stemmen

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957