Pompoenrisotto met krokante salie

Ingrediënten

  • 250 gr risottorijst (carnaroli of arborio)
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 stelen witte selder, fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 15 cl Noilly Prat of droge witte wijn
  • 75 cl groentebouillon (tegen kookpunt)
  • 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas
  • 12 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie + 3 el om de salie te bakken
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Doe er de sjalot, look en selder bij en laat 2-3 minuutjes op een middelmatig vuurtje fruiten. Doe er de risottorijst bij en bak tot de rijst glazig ziet. Doe er de noilly prat bij en laat al roerend inkoken. Nu mag er ook de pompoen bij.

  2. Schep er 2 pollepels bouillon bij en laat al roerend inkoken. Schep er opnieuw wat van de bouillon bij en herhaal tot de rijst gaar en romig is. Zet het vuur af en roer er de parmezaan onder. Kruid bij met peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat enkele minuutjes rusten.

  3. Verwarm ondertussen in een pannetje de rest van de olijfolie en frituur er de salieblaadjes in (zo’n 30-45 seconden). Laat uitlekken op wat keukenpapier.

  4. Verdeel de risotto over de borden en versier met de salie.

0
Nog geen stemmen