Bosch

Spicy ramen bolognaise

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 kl sambal oelek
  • 2 kl tomatenconcentraat
  • 4 kl zoetzure saus
  • 2 mespunten gemberpoeder
  • koolzaadolie
  • 1 handvol gemalen kokosschilfers
  • 1 handvol pindanoten
  • 125 g instant noedels
  • 1 handvol gebakken uitjes

Noedels gebakken in een pikant sausje.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Verwarm koolzaadolie in een grote antikleefpan op hoog vuur en bak het gehakt.

  2. Laat goed aankleuren, maar roer niet, zodat het gehakt niet rul wordt.

  3. Snijd 1 ui en 7 tenen knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt.

  4. Breng op smaak met 2 kl sambal oelek, 2 kl tomatenconcentraat en 4 kl zoetzure saus.

  5. Voeg 2 mespunten gemberpoeder toe en laat even goed aanbakken.

  6. Zet onder met water en laat alles inkoken. 

  7. Breng een pot gezouten water aan de kook. 

  8. Verwarm een antikleefpan met koolzaadolie op middelhoog vuur. 

  9. Voeg 1 handvol pindanoten en 1 handvol kokosschilfers toe. 

  10. Rooster tot de kokos dezelfde kleur als de pindanoten heeft.

  11. Snijd 1 lente-ui in fijne julienne en leg op ijswater zodat het mooi opkrult.

  12. Kook de instant noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  13. Voeg de noedels toe aan de saus. 

  14. Haal de pinda’s en kokos uit de pan en voeg 1 handvol gebakken uitjes toe. Snijd fijn.

  15. Serveer de noedels met saus, krokante pinda’s en kokosschilfers en lente-ui.

0

Nog geen stemmen