Toastje van messchelpen en een espuma van knoflookaardappelen

Ingrediënten

  • 1 th lepel knoflookpuree
  • tomaat (in brunoise)
  • blaadjes basilicum
  • 2 aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 messchelpen
  • 4 schijven stokbrood
  • 40 cl melk
  • peper
  • zout
  • wijnazijn
  • verse kruiden
Expert
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Bereid de pistousaus: vermeng stukjes tomaat met knoflook, gehakte basilicum, peper, zout en wat wijnazijn.

  2. Bereid een espuma van knoflookaardappelen: kook de melk met wat saffraan, meng er aardappel- en knoflookpuree door. Vul de espumabus met dit mengsel en schud goed.

  3. Dompel de couteaux (messchelpen) 30 seconden lang onder in kokend water. Haal ze er halfrauw uit. Spoel ze af onder koud water, maak ze schoon en zet ze aan de kant.

  4. Wrijf het brood in met wat tomaat en een teentje knoflook. Bak het brood in olijfolie of leg het onder de grill.

  5. Leg de schelpdieren op de toasts. Trek eromheen een lijntje pistousaus en espuma van knoflookaardappelen. Voeg kruiden en olijfolie toe naar smaak.

0
Nog geen stemmen

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957