Kersen met chocolade

Ingrediënten

Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

 1. Ontpit de kersen (24).

 2. Smelt de (100gr) couverturechocolade in een warmwaterbad (au bain-marie) en doe er een beetje water bij tot het geheel licht vloeibaar wordt.

 3. Dompel de kersen in de chocoladesaus en laat ze uitlekken. Leg ze op een bakpapier in de koelkast.

 4. Smelt voor de chocoladecrème de (250gr) chocolade au bain-marie. Klop de eieren (5) en de (80gr) suiker tot ze in een lint van de klopper lopen (en ruban).

 5. Klop de (400gr) mascarpone luchtig en roer er de gesmolten chocolade onder.

 6. Week de gelatine (2) in koud water en knijp goed uit. Verwarm de (3el) melk en los de gelatine er al roerend in op. Meng dit onder het mascarpone-chocolademengsel en blijf kloppen tot alles goed vermengd is.

 7. Roer er ten slotte het eimengsel en als laatste de (1dl) lobbig geklopte room onder. Laat opstijven in de koelkast.

 8. Ontpit voor de kersengranité de (500gr) kersen en mix ze in een blender met het (500gr) water, de (150gr) suiker en wat citroensap naar smaak. Giet door een zeef en zet het in de diepvriezer. Roer elk half uur om met een vork tot een granité.

 9. Klop voor de amandeltuiles de eiwitten (4) luchtig, maar niet tot schuim. Klop ze met de (50gr) suiker, de (25gr) bloem, het (200gr) amandelpoeder en de (50gr) grof gemalen amandelen tot een glad beslag.

 10. Strijk met de bolle kant van een lepel ovale of ronde vormpjes op een siliconen bakmatje. Bak de tuiles 6 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de randen goudbruin zijn. Laat ze enkele seconden rusten op de bakplaat en til ze dan voorzichtig op met een spatel. Geef ze eventueel een andere vorm. Deze tuiles kunnen twee tot drie dagen worden bewaard in een goed gesloten koekjestrommel.

 11. Leg op elk bord drie bolletjes mousse met enkele chocoladekersen, een amandeltuile en wat granité van kersen. Geef er eventueel nog vanille- of pistache-ijs bij.

4
Average: 4 (1 vote)

Dell'anno

Auteur
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789020986846