Tartaar van gepekelde zalm met radijsjes en Granny Smith
Ingrediënten
-
500 g verse zalm
-
200 ml whisky
-
200 g zout
-
200 g suiker
-
20 g zwarte peperbollen
-
250 g Griekse yoghurt
-
1 bussel radijzen
-
wittewijnazijn
-
2 el melk
Bereiding
Laat een dag op voorhand de yoghurt uitlekken in een handdoek die je boven een kom of emmer hangt.
Kneus de peperbollen met een mes en meng met de whisky, suiker en zout. Neem een diepe schaal en bedek de bodem met deze pekelmengeling. Leg de ontvelde zalm erbovenop, overgiet met de rest van de pekel en bewaar 24 uur in de koelkast.
Vul een bakje met wittewijnazijn, snijd de sjalotten in ringetjes en leg die in de azijn. Bewaar koel.
Kruid de yoghurt die overgebleven is in de handdoek af met peper en zout. Breng op smaak met wittewijnazijn en leng aan met melk om de gewenste dikte te verkrijgen.
Neem de zalm uit de pekel en spoel goed af onder koud water. Haal het overtollige vet eraf en snijd de zalm fijn tot tartare. Kruid af met peper en zout en breng op smaak met wijnazijn.
Dep de sjalotten droog. Snijd de radijzen in partjes, de komkommer in lange reepjes en de appelen in julienne.
Gebruik een serveerring voor de zalmtartaar en schik de hangop van yoghurt errond met een spuitzak. Dresseer met de radijzen en komkommer en voeg op het einde de appeljulienne toe. Werk eventueel af met peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be