Krokantje met gekonfijte foie gras, slaatje van waterkers, witte selder en Granny Smith met langoustines tandoori.
Ingrediënten
-
1 zuurdesembrood
-
scheutje witte balsamico azijn
-
2 el honing
-
ciderazijn
-
yoghurt
-
tandoori kruidenmix
-
speculoos
-
verse eendenlever (vacuüm verpakt)
Bereiding
Stoom de foie gras in de vacuümverpakking 5 minuten in een stoomoven van 100°. Koel onmiddellijk af in ijswater.
Pel de rauwe langoustinestaarten en meng met wat tandoorikruiden en olijfolie.
Blancheer enkele stukjes (2cm op 2cm) witte selder in water met zout en suiker.
Snij een tiental kleine juliennes van de granny smith appel en marineer in wat citroensap. Snij 4 plakjes appel. Van 1,5 mm dik.
Smelt boter in een pan en giet ze af. Voeg 2 eetlepels honing toe een laat karamelliseren. Blus met een weinig witte balsamico. Haal de appelplakjes erdoor en leg op een bordje.
Snij flinterdunne plakje van het zuurdesembrood zonder korst en bak in goede olijfolie tot ze licht krokant zijn.
Bak de langoustinestaarten kort in een hete pan. Kruid af met peper en zout.
Afweriking: Leg het krokantje op het bord. Daarop wat julienne van appel en de selder. Daarop de langoustinestaarten. Opnieuw wat julienne van appel en selder. Daarop, licht in ciderazijn geweekte blaadjes waterkers. Daarop schuin opnieuw een krokantje. Daarop de plakjes appel. Schil van de foie dunne schilfers aan de buitenkant. (Aan de binnenkant zit nog teveel bloed) en leg ze erop. Kriuid met peper en zout en werk af met enkele kruimels speculoos. Trek naast de langoustines enkele lijntjes volle yoghurt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be