Blanquette van kalfsvlees met gegrilde groenten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het kalfsvlees in blokjes van +/- 3 cm. Doe ze in een pot koud water en breng ze aan de kook. Giet meteen af, en spoel met koud water. Leg het vlees samen met de grof gesneden ui, wortel en kruidentuiltje in de pot. Overgiet het geheel met de koude bouillon en laat gedurende 2 uur sudderen.

  2. Snij de grootste champignons in 2 en zet ze op in een bodem water, een koffielepel boter en een snuif zout. Giet de jus van de champignons bij de blanquette, giet de blanquette af, verwijder de kruiden maar bewaar het vocht!

  3. Smelt in een andere pan 20 g boter en voeg de bloem toe voor de roux. Roer om en laat de roux licht bruinen. Giet er het kookvocht van de blanquette over en laat enkele minuten flink doorkoken. Strijk de lente-uitjes in met olie en rooster op hoog vuur. Kruid met zout en peper.

  4. Doe het vlees en de champignons terug in de jus en laat goed warm worden. Klop de room en de eierdooiers los en roer door de blanquette. Zorg ervoor dat het geheel nu niet meer kookt. Serveer in warme borden en schik er de geroosterde lente-uitjes over.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees