Aardbeientaartjes met frambozensorbet
Ingrediënten
voor het deeg
-
300 g boter (in stukjes)
-
125 g rietsuiker (ongeraffineerd)
-
1 vanillestok
-
1 snuifje zout
-
2 kleine eieren
-
65 g amandelpoeder
-
50 g bloemsuiker
-
500 g bloem
voor de vulling
-
200 g mascarpone
-
2 el zure room
-
2 limoenen
-
2 el agavesiroop
-
1 vanillestok
-
100 g blauwe bessen
-
500 g aardbeien
-
1 bosje citroenmelisse
voor het drankje
-
1 handvol aardbeien
-
melk
Voor het ijsje
-
500 g frambozen (diepvries)
-
2 el yoghurt
-
citroensap
-
agavesiroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 195 °C. Doe de bloem, boter, rietsuiker, amandelpoeder, een snuifje zout, het merg van de vanille en de bloemsuiker in de keukenrobot, en meng.
Voeg de 2 eitjes toe. Doe het deeg in plastiekfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Rol het deeg op 2-3mm dun uit, en snij cirkels uit en duw in de bakvormpjes. Snijd overtollige randjes af. Prik er gaatjes in met een vork. Zet 20 minuten in een oven van 195 °C. Laat daarna afkoelen.
Meng de mascarpone met de zure room, het merg van het vanillestokje, rasp van 2 limoenen, 2 eetlepels agavesiroop tot een gladde massa. Mix de blauwe besjes kort en meng onder de mascarpone.
Was de aardbeien met het steeltje nog aan. Snij de aardbeien in fijne schijfjes.
Lepel de crème met bosbesjes in de taartvormpjes, en schik er de aardbeienschijfjes dakpansgewijs op.
Doe de diepvriesframbozen in een foodprocessor, 2 eetlepels agavesiroop en 2 eetlepels yoghurt erbij en mix goed, tot een sorbet. Schep in kommetjes en werk af met een blaadje citroenmelisse.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be