Boule de Berlin

Ingrediënten

voor het deeg

voor de crème patissière

Boule De Berlijn of Berlijnse bollen, het is een klassieker. Hoe maak je dit nu? Stap voor stap met dit eenvoudige recept.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Begin met het deeg. Meng alle ingrediënten, behalve de boter. Meng tien minuten en voeg dan de boter toe. Laat nog vijf minuten verder mengen.  Laat het mengsel vervolgens 30 minuten rijzen op een warme plek.

  2. Maak terwijl de pudding. Laat de melk opkoken in een pot met daarin een uitgeschraapte vanillestok.

  3. Scheid in een kom 10 eidooiers en voeg daar de suiker aan toe. Hierna meng je er het puddingpoeder onder. Meng goed en voeg een scheut van de warme melk toe. Blijf roeren!

  4. Giet het eiermengsel bij de resterende kokende melk. Blijf goed roeren tot alles kookt.

  5. Giet de pudding in een ovenschotel om af te koelen. Bedek de schotel met plastiekfolie, zo komt er geen ‘vel’ op de pudding.

  6. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg er door, zodat het niet blijf kleven. Deel het deeg op in porties en begin met opbollen.  Strooi wat bloem op een bakplaat en leg de bolletjes daar op. Laat ze 30 minuten rijzen onder een doek.

  7. Na 30 minuten rijzen is het deeg klaar om gebakken te worden. Frituur de bolletjes op 180 graden, zonder netje in de frietketel, aan beide kanten gedurende drie minuten.

  8. Ga met een klopper door de pudding en klop wat los. 

  9. Vul een spuitzak met de pudding. Snij de deegbolletjes door en spuit je de crème tussen de twee helftjes. Werk het plaatje af met poedersuiker.

0
Nog geen stemmen