Chocolade-bananentaart
Ingrediënten
-
200 gr pure chocolade
-
250 gr zachte boter
-
240 gr bloemsuiker
-
6 eiwitten
-
150 gr bloem
-
snuifje zout
-
250 gr zure room
-
5 bananen
-
1 limoen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C.
Laat de chocolade au bain marie smelten. Laat zeker niet te warm worden.
Doe 250 gr zachte boter en 120 gr bloemsuiker in een mengkom van een keukenrobot, en klop tot het mengsel mooi romig en wit is. Eerst traag, dan op hogere snelheid.
Klop het eiwit wit met 120 gr bloemsuiker.
Voeg de gesmolten chocolade (op lichaamstemperatuur) toe aan de opgeklopte boter. Spatel de helft van het eiwit onder het mengsel. Voeg een snuifje zout toe, en de bloem. En ten slotte nog het tweede deel van het eiwit erronder mengen.
Beboter en bebloem een bakvorm en doe het beslag erin. Zet 40 min in een oven van 185°C.
Als je deze taart op voorhand maakt, doe je deze laatste stappen pas vlak voor het serveren. Doe wat suiker in een kom, en doe daarbij de zeste en het sap van een limoen. Snij de bananen in schijfjes. Doe de helft van de schijfjes in de kom met suiker en meng onder mekaar. Mix de andere helft van de bananen plat met een mixer.
Snij de biscuit overlangs in twee met een lang mes. Bestrijk het onderste deel van de taart met de bananenmousse en plaats het tweede deel erbovenop.
Klop de zure room goed op, en doe er Sweet Mix Choco Cappuccino bij. Bestrijk de biscuit met de zure room. Schik plakjes banaan bovenop de taart. Doe een lint rondom de taart om af te werken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be