Croque monsieur soufflé met gezouten spek en Comtékaas en een bloemkoolsoepje
Ingrediënten
Voor de croque monsieur soufflé
-
1 zuurdesembrood
-
4 dikke sneetjes gezouten spek
-
200 g Comté kaas
-
1 el zure room
-
peper en zout
-
1 ei
-
1 eidooier
Voor de bloemkoolsoep
Bereiding
Voor de croque monsieur: snij 4 dikke sneden van het brood.
Rasp de kaas. Doe in een kom. Meng met een eitje. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een eetlepel zure room en een eidooier toe. Zorg dat het een stevig mengsel is.
Smeer het kaasmengsel over de boterham.
Bak het spek in een hete pan. Verwijder het zwoerd. Leg op het kaasmengsel.
Bedek een ovenschaal met een vel aluminiumfolie. Plaats een rooster op de bakplaat en leg er de croques op. Zo blijft je oven langer schoon en worden croques krokanter.
Bak 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Serveer dadelijk.
Voor de bloemkoolsoep: verwijder de blaadjes van bloemkool. Hou wat van de kleine blaadjes apart voor de garnituur. Snij roosjes van de bloemkool. Doe in een kom.
Kruid de bloemkoolroosjes met peper, kurkuma, gemalen komijn, kaneel, fleur de sel of zeezout. Meng met de olijfolie.
Verdeel over een stuk bakpapier op een bakplaat. Plaats ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Pel en snij twee sjalotten fijn. Stoof aan met een klontje boter in een grote pot. Voeg de geroosterde bloemkool toe. Blus met de kippenbouillon. Breng aan de kook. Laat kort opkoken.
Snij de kleine bloemkoolblaajes in fijne julienne. Hak de gezouten pindanootjes grof. Snij de peterselie fijn.
Mix de soep.
Lepel in een kommetje. Werk af met schijfjes geitenkaas, pindanootjes, peterselie en bloemkoolblaadjes en een draai van de pepermolen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be