Hartige croque monsieur met kip en pesto of zoete croque met peperkoek en mandarijn
Ingrediënten
voor de zoete croque monsieur
-
4 sneetjes rozijnenbrood
-
2 bananen
-
4 sneetjes volkoren peperkoek
-
enkele mandarijntjes
-
enkele schilfers chocolade
voor de pesto
-
½ bot platte peterselie
-
1 bot koriander
-
peper
-
zout
-
1 limoen
-
6 el olijfolie
-
2 tenen look
voor de hartige croque
-
4 sneetjes roggebrood of volkorenbrood
-
peper
-
zout
-
olijfolie
-
4 sneetjes jonge kaas
-
kippenkruiden
voor de sla
-
gemengde sla
-
2 tomaten
-
olijfolie
Bereiding
Voor de zoete croque monsieur: beleg het brood met schijfjes banaan, reepjes peperkoek en een paar stukjes chocolade.
Bak de boterhammen in een croquemonsieurmachine. Pel het mandarijntje en serveer als garnituur op de croque.
Voor de hartige croque monsieur: begin met de pesto. Pluk de blaadjes van de peterselie. Rasp de kaas. Pel de tenen look.
Cutter alle ingrediënten tot een lekkere pesto: blaadjes peterselie, koriander, peper, zout, sesamzaadjes, pijnboompitjes, limoensap, kaas, olijfolie, look.
Snij de kipfilet in smalle schijfjes. Kruid met kippenkruiden en bak in hete olijfolie in de antikleefpan.
Leg de kipfilet, kaas en pesto tussen het brood en bak in de voorgewarmde croquemachine.
Serveer met gemengde sla en in schijfjes gesneden tomaat. Werk af met peper, zout en olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be