Hartige croque monsieur met kip en pesto of zoete croque met peperkoek en mandarijn

Ingrediënten

voor de zoete croque monsieur

voor de pesto

voor de hartige croque

  • 4 sneetjes roggebrood of volkorenbrood
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 4 sneetjes jonge kaas
  • kippenkruiden

voor de sla

Een week lang is Sofie Dumont te gast bij Evi Hanssen. Vandaag maken ze croque monsieurs. En wel twee versies: een zoete versie met peperkoek, banaan en chocolade én een hartige versie met pesto en kip.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de zoete croque monsieur: beleg het brood met schijfjes banaan, reepjes peperkoek en een paar stukjes chocolade. 

  2. Bak de boterhammen in een croquemonsieurmachine. Pel het mandarijntje en serveer als garnituur op de croque.

  3. Voor de hartige croque monsieur: begin met de pesto. Pluk de blaadjes van de peterselie. Rasp de kaas. Pel de tenen look. 

  4. Cutter alle ingrediënten tot een lekkere pesto: blaadjes peterselie, koriander, peper, zout, sesamzaadjes, pijnboompitjes, limoensap, kaas, olijfolie, look.

  5. Snij de kipfilet in smalle schijfjes. Kruid met kippenkruiden en bak in hete olijfolie in de antikleefpan.

  6. Leg de kipfilet, kaas en pesto tussen het brood en bak in de voorgewarmde croquemachine.

  7. Serveer met gemengde sla en in schijfjes gesneden tomaat. Werk af met peper, zout en olijfolie.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van