Eenvoudige en lekkere aardbeienbavarois
Ingrediënten
-
400 g room
Ter decoratie
-
extra aarbeien
voor de coulis
-
1 citroen
-
150 g bloemsuiker
-
500 g aardbeien
voor de vanilleroom
-
250 ml slagroom
-
1 el poedersuiker
voor de biscuit
-
100 ml eiwit
-
20 g suiker
-
50 g amandelpoeder
-
50 g bloemsuiker
Bereiding
Begin met de biscuit. Klop het eiwit langzaam op en voeg de suiker toe. Klop stijf. Zeef het amandelpoeder en de bloemsuiker. Spatel onder het eiwit. Doe het mengsel eventueel in een spuitzak.
Lepel of spuit het biscuit in een bakvorm met bakpapier. Zorg dat er zeker geen gaatjes zijn. Stop 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Zorg dat de room ijskoud is. Klop nu de room lobbig tot de structuur van een dikke yoghurt of mayonaise.
Rasp de citroen voor de coulis. Pers de citroen uit. Doe de zeste van citroen (= het geraspte) in een kookpot met de bloemsuiker en het citroensap. Laat smelten op een laag vuurtje.
Verwijder het kroontje van de aardbeien. Snij in stukjes, doe in een maatbeker en mix de aardbeien fijn.
Week de gelatine in ruim koud water.
Haal ondertussen de biscuit uit de oven. Tip: duw voorzichtig met je vinger in de biscuit. Blijft er geen putje staan en veert het deeg terug, dan is het klaar. Wrijf de biscuit in met een beetje gemixte aardbeien.
Pers de gelatine uit en smelt ze in het warme citroensap. Voeg nu de aardbeiencoulis toe. Meng dit met een spatel onder de opgeklopte room.
Vul de bakvorm op. Tip: Gebruik je een inox ring, snij dan de biscuit eerst uit de vorm, leg op een bord en plaats de ring terug op de taart. Vul daarna op. Gebruik je een springvorm, dan is dit niet nodig.
Laat minstens 3 uur opstijven in de frigo.
Klop voor de vanilleroom nog wat room op met een eetlepel bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok. Doe in een spuitzak. Snij overige aardbeien in twee.
Verwarm de zijkant met een bunsenbrander of een warme doek. Verwijder zo de ring.
Versier de taart met de aardbeien aan de zijkant en op de taart. Werk af met toefjes vanilleroom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be