Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen
Ingrediënten
Bereiding
Pel de garnalen.
Meng de room met de bisque en de melk. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Breng aan de kook.
Smelt 100 gram boter. Voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt.
Haal de roux van het vuur. Voeg het melkmengsel toe in één keer. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn.
Zet terug op het vuur. Blijf roeren zodat het niet aanbakt. Proef en kruid eventueel bij met peper, zout of cayennepeper. Laat het opkoken en indikken tot een dik beslag.
Haal van het vuur en roer tot je een dik blinkend beslag hebt. Roer er de eieren, de garnalen en kaas onder. Meng tot een homogeen dik beslag.
Stort uit in een ovenschotel. Dek af met plastiekfolie. Plaats in de frigo voor minstens twee uren.
Stijf genoeg? Snij in stukken van ongeveer 80 gram. Haal door de bloem, eiwit en paneermeel.
Frituur op 185 graden. Frituur ook de peterselie.
Serveer de garnaalkroketten met peterselie en een partje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be