Gebakken zwaardvis

Ingrediënten

  • 2 koppen volkorenrijst
  • enkele takjes pijpajuin
  • 1 venkel
  • dille
  • 1 limoen
  • enkele zwarte olijven
  • 3 el droge witte wijn
  • enkele gedroogde morieltjes
  • arachideolie
  • 1 stukje gember
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de pijpajuin en het loof van de venkel fijn. Vermeng met het sap van één limoen. Hak enkele olijven fijn en voeg deze samen met 3 eetlepels en wat droge witte wijn toe aan de kruiden. Zorg ervoor dat ze net onder staan.

  2. Snij de zwaardvis in grove stukken en leg ze in de marinade. Voeg er een serieuze scheut olijfolie aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

  3. Breng een pot met daarin 2 koppen rijst en 4 koppen water aan de kook. Voeg daarbij enkele morieltjes en kruid met peper.

  4. Doe een scheutje arachideolie in een pan en haal de stukken zwaardvis uit de marinade. Laat mooi aanbruinen.

  5. Serveer de zwaardvis tenslotte met de gekookte rijst.

0
Nog geen stemmen