Gevogeltekroketten

Ingrediënten

  • 1 kip (soepkip)
  • 1 ajuin
  • 2 takken selder
  • 150 g boter
  • 200 g bloem
  • 250 ml room
  • 4 eieren
  • 200 g gemalen kaas
  • ½ citroen

voor het paneren

  • 200 g paneermeel
  • 150 g bloem
  • 4 eiwit
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Maak een kippenbouillon. Stoof ajuin, wortel en selder aan en overgiet met water. Doe de soepkip erbij, peper, zout, laurier en tijm. Laat minstens 2 uur sudderen. Dit is de basis voor de kroket.

  2. Haal de kip er uit. Zeef de bouillon. 

  3. Haal al het vlees van de kip. Snij het vlees iets kleiner.

  4. Meet 750ml bouillon af. Verwijder voorzichtig het vet. 

  5. Maak de roux. Doe 150 gram boter in een grote kookpot. Doe er 200 gram bloem bij wanneer de boter gesmolten is. Roer alles droog tot het naar koekjes ruikt. 

  6. Breek 4 eieren.  Voeg de room bij de bouillon.

  7. Giet de room in twee keer bij de roux (bloem + boter). Roer tot je een dikke pap krijgt en alle klonters er uit zijn. 

  8. Doe het kippenvlees bij het mengsel. Voeg de eieren en de kaas toe. Kruid met peper en zout. Roer stevig door. Voeg een beetje citroensap toe. Roer alles tot een homogene massa. 

  9. Bekleed een paar bakjes met plastic folie. Doe de massa hier in en laat opstijven.

  10. Haal de massa uit de vorm. Vul een schaal met eiwit en een snuifje zout. Klop los. Vul twee andere schalen met bloem en paneermeel. Haal de kroketten door de bloem, eiwit en paneermeel. Frituur op 180 graden. 

0
Nog geen stemmen