Gevulde wafels met tapenade en Manchego

Ingrediënten

voor de tapenade

voor het korstdeeg

 • 250 g bloem
 • 1 snuifje zout
 • 1 el rietsuiker
 • 110 g boter (koud)
 • 60 ml water (koud)

Frieda is geen grote fan van ansjovis. Daarom verwerkt Sofie het in een lekkere olijventapenade. Ze maakt er lekkere krokante wafels mee. Serveer het bij een salade, eet het uit het vuistje of snij in stukjes en dien op als hapje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

 1. Maak het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

 2. Maak ondertussen de tapenade. Cutter de ontpitte olijven, mosterd, vruchtvlees van een halve avocado, kappers, limoensap, olijfolie, gepelde teen look, peper en ansjovis fijn.

 3. Snij de blaadjes van de rozemarijn fijn. Snij plakjes van de manchego. 

 4. Rol het deeg uit in twee vellen van ongeveer 4 mm dik is. Gebruik genoeg bloem zodat het niet plakt.

 5. Warm het wafelijzer op. Snij twee vierkanten uit de vellen deeg ter grootte van de bakvorm van jouw wafelijzer uit.  

 6. Leg het eerste vel deeg eerst op het wafelijzer en beleg daarna, anders wordt het deeg te zwaar. Beleg het deeg met het tapenade. Blijf 1 centimeter van de deegrand. Leg er de plakjes manchego op en strooi de rozemarijn over de kaas. Bedek met het tweede vierkant deeg. Duw goed aan. Doe het wafelijzer dicht en bak ongeveer zeven minuten tot het krokant is.   

 7. Serveer als voorgerecht of hapje.

0
Nog geen stemmen