Kabeljauw met pistousaus
Ingrediënten
-
½ dl mayonaise
-
enkele saffraandraadjes
-
lookpuree
-
2 sneden brood
-
4 stukken kabeljauw van 120 gr/stuk
-
tuinkers
zoetzure tomaten
-
kristalsuiker
-
1 dl sinaasappelsap
-
Xeres azijn
-
peper
-
enkele kerstomaten
pistousaus
-
1 dl olijfolie
-
4 tomaten
-
peper en zout
-
Xeres azijn
-
1 bosjes verse basilicum
Bereiding
Voor de zoetzure tomaten:Snij de kerstomaten in de helft.Karameliseer de suiker in een pan met een scheutje sinaasappelsap. Blus met azijn en voeg het sinaasappelsap toe. Breng op smaak met verse dragon en peper. Giet het kokende mengsel over de kerstomaten in een kom en laat marineren.
Voor de pistousaus:Warm de olijfolie op zonder te laten koken.Verwijder de schil van de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in brunoise. Meng met peper en zout, een scheutje xeres azijn en fijngesneden basilicum. Overgiet met de warme olijfolie.
Meng de mayonaise met saffraan en lookpuree. Vul een plastic pipetje met behulp van een spuitzak.
Verwarm de oven voor op 150°C. Rol de sneden brood uit met een deegrol. Maak vormpjes met behulp van een uitsteekvorm. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Steek ze in een oven van 150°C. tot ze goudbruin kleuren.
Kruid de vis met peper en zout en bak in een pan met olijfolie. Tip: als de randen van de vis goudbruin kleuren, is het tijd om ‘m om te draaien.
Laat uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet eruit te laten trekken.
Serveer de vis in een ovenschaal met de pistousaus, de saffraanmayonaise, de zoetzure tomaten en broodcroutons. Werk af met wat tuinkers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be