Gekonfijte kabeljauw met crème van prei

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kabeljauwhaasjes opkuisen en in gelijke stukjes snijden (mag natuurlijk ook op zijn geheel gelaten worden, maar ik vind het leuk om tegeltjes te maken van 4/4).

  2. In een schaal leggen en overstrooien met grof zeezout (zorg ervoor dat het zout goed verdeeld ligt over alle vis). = Pekelen of zouten : een oude conserveringsmethode, maar hier gaat het hem om de smaak en het onttrekken van vocht. (10 à 20 min is hier voldoende) De vis uithalen en goed spoelen, drogen in een propere doek.

  3. In een ovenschaal leggen, overgieten met druivepitolie (olijfolie mag ook). (De vis mag volledig onderstaan). Alle verse kruiden toevoegen : koriander, basilicum, rozemarijn. De chilipepertjes halveren en zaadjes verwijderen en toevoegen samen met de fijngesnipperde look.

  4. Traag laten garen op 60°C : 1 uur

  5. Crème van prei : 2 witten van prei in de kippenbouillon samen met de room laten pruttelen in een kom tot de prei gaar is, voeg een klontje boter toe, kruid af met peper en zout en zeer fijn mixen. Afwerken met enkele stukjes geblancheerde prei.

0
Nog geen stemmen

Lise de Bordeaux, Blanc 2011 (Bordeaux)

Makro €5,95

Zo goedkoop en toch licht-eikgelagerd. Kruidige aroma’s en dan rijpe citrus à volonté en nectarine/abrikoos. Fris en sappig als een (duurdere) mini-Graves.