Kastanjesoep met tartaar van sint-jacobsvruchten
Ingrediënten
-
250 gr voorgekookte kastanjes
-
1 ui
-
olijfolie
-
Cognac
-
1 dl kippenbouillon
-
peper
-
enkele takjes postelein
-
2 plakjes terinne van ganzenlever (optioneel)
broodcroutons
-
2 sneden volkorenbrood
-
olijfolie
-
zilverpoeder
Bereiding
Snij de kastanjes in grove stukken en versnipper een ui. Fruit beiden aan met olijfolie in een pan. Blus met een flinke scheut cognac en zet onder in kippenbouillon. Laat enkele minuten verder koken. Breng op smaak met peper.
Giet alles in een blender en maal fijn tot een soep. Snij de sint-jacobsvruchten in brunoise, meng met olijfolie en kruid met peper.
Snij het brood in kleine blokjes en bak in een pan met olijfolie. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Meng de croutons met wat zilverpoeder.
Vul een uitsteekvorm met de fijngesneden sint-jacobsvruchten in een diep bord, Verwijder de uitsteekvorm en dresseer de soep rondom. Werk af met enkele takjes postelein en wat broodcroutons. Leg desgewenst nog een stukje terrine van ganzenlever op de sint-jacobsvruchten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be