Kwartel met druiven en krieltjes

Ingrediënten

  • 2 blikken opgelegde gepelde druiven
  • 1 klontje boter
  • 1 l bruine fond
  • peper en zout
  • enkele krielaardappelen
  • enkele blaadjes citroenmelisse
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng de krielaardappelen aan de kook in een weinig gezouten water. Kuis intussen de kwartels en brand de overtollige veren weg door ze boven het gasvuur te houden.

  2. Laat een klontje boter smelten in de pan. Zet de kwartel intussen ondersteboven in een potje zodat ie blijft staan. Strooi zout in het gat van de kwartel.

  3. Kruid nu alle kwartels af met peper & zout en laat ze aankleuren in de pan. Draai regelmatig om Hak intussen citroenmelisse fijn. Deglaceer de kwartels door er bruine fond over te gieten. Zorg dat ze goed onder staan. Giet er ook het vocht van de druiven bij. Laat 5 min. pruttelen tot ze gaar zijn.

  4. Arroseer (bedruip) de kwartels af en toe. Voeg tenslotte ook de druiven toe aan de kwartels en laat nog even mee aanstoven. Giet de aardappelen af als ze beetgaar zijn.

5
Average: 5 (1 vote)

Chakana, Bonarda Reserve (Old Vine) 2009 (Mendoza, Argentinië)

Chile Boutique, €9,97
Fraaie, van zwarte pruim en cassis barstende cuvée, met een minerale, aardse finale waarin ook het eikverblijf spreekt.