Video: Marokkaanse gehaktballetjes met courgette en raap
Marokkaanse gehaktballetjes met courgette en raap
Uw video is aan het laden...

Marokkaanse gehaktballetjes met courgette en raap

Ingrediënten

voor de balletjes

  • ½ ui
  • 2 cm gember
  • 4 tenen look
  • peper
  • zout
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 1 cm kurkuma (vers)
  • 1 el honing
  • olijfolie

voor de groenten

  • 1 bot raapjes
  • 1 zoete ui
  • 1 kl komijn
  • 3 gele courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el rozijntjes
  • 1 scheutje water
  • 2 el groene olijven

voor de m'hamsa

  • 250 g M'hamsa (of couscous)
  • zout

voor de tzatziki

  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • ½ dille
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 tl harissa

voor de afwerking

  • zeste van citroen
  • munt en koriander

Lien Van De Kelder en Sofie Dumont rollen samen gehaktballetjes. Ze maken ze extra pittig en serveren ze met handgerolde couscous en tzatziki. Heerlijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans

Bereiding

  1. Voor de balletjes: snij de ui, look en chilipeper fijn. Rasp de gember en kurkuma. Snij koriander en munt fijn. Hou van die laatste twee kruiden wat opzij voor de garnituur.

  2. Meng alle kruiden en specerijen samen met het gehakt. Voeg eventueel extra paneermeel en honing toe. Rol tot balletjes.

  3. Verhit olijfolie. Bak de balletjes en kruid met peper en zout. 

  4. Voor de groenten: Was de courgette. Snij in vier. Verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes.

  5. Schil de raapjes, snij ze in schijfjes en dan in blokjes. Snij ook een ui fijn. Vijzel de komijn fijn.

  6. Bak de komijn op in olijfolie. Voeg dadelijk de ajuin toe. Stoof glazig. Voeg de raapjes en een scheutje water toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg er tenslotte de rozijntjes en de fijngesneden olijven aan toe.

  7. Voor de couscous: kook de m'hamsa gaar in gezouten water. Reken 7à10 minuten. Giet af.

  8. Voor de tzatziki: Rasp de komkommer. Meng met alle andere ingrediënten.

  9. Afwerking: serveer de couscous met de balletjes, de groenten, tzatziki. Werk af met zeste van citroen en versgesneden kruiden.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van