Pecannotentaart

Ingrediënten

  • 1 taartvorm (22-24cm)

voor het zanddeeg

  • 150 g boter
  • 65 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 snuif zout
  • 1 ei
  • 65 g broyage (helft bloemsuiker, helft amandelpoeder)
  • 250 g bloem

voor de vulling

  • 3 el dadelpasta
  • 65 g bruine suiker
  • 60 g rietsuiker
  • 75 ml eiwit

voor de afwerking

Goed Weekend met Nicholas! Nicholas houdt van verse koffie. Hij is dan ook een echte specialist. Geen koffie zonder taart. Dus maakt Sofie hem een pecannotentaart. Lekker eenvoudig en overheerlijk!

Tip: dadelpasta vind je in de bio- of natuurwinkel

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de boter, de vanillezaadjes, een snuifje zout en de suiker onder elkaar. Meng kort met de andere ingrediënten (bloem, ei, broyage). Draai in plastiek folie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Tip: je kan een deel invriezen. Laat het dan ontdooien in de frigo, alvorens te gebruiken. 

  2. Rol het deeg uit met een deegrol tot 4 à 5 mm dik. Strooi eventueel wat bloem op het werkblad en over de deegrol, als het te veel kleeft. Tip: gebruik een bakmatje om op te rollen.

  3. Leg in een ingevette taartvorm. Druk goed aan. Prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork. Snij het overtollige deeg weg. Je kan dit hergebruiken

  4. Voor de vulling: mix de pecannoten tot poeder. Meng met bruine suiker, 75ml eiwit, 3 eetlepels dadelpasta en rietsuiker. Roer goed onder elkaar. Tip: kruid eventueel bij met een mespuntje kaneel.

  5. Wrijf het deeg in met extra dadelpasta. Vul op met de vulling.

  6. Versier met de pecannoten. Leg de noten mooi cirkelvormig naast elkaar.

  7. Trek met de achterkant van de vork streepjes in de deegrand.

  8. Bak 35  minuten in de voorverwarmde oven op 185 graden Celsius of tot het mooi gebakken is.

  9. Versier met bloemsuiker.

  10. Voor de echte koffieliefhebbers: Gebruik 17 gram koffie voor 2 kleine tasjes koffie. Breng 40g water aan de kook. Giet op de koffie. Wacht 30 seconden en giet verder op. 

0
Nog geen stemmen