Profiterol gevuld met stracciatella en mokkaroom en karamel
Ingrediënten
-
600 ml Stracciatella ijs (Sofie Dumont)
voor de mokkaroom
-
250 ml room
-
1 el oploskoffie
-
1 el Sweet Mix Cappuccino
voor de soezen
-
80 g boter
-
65 ml melk
-
65 ml water
-
1 snuifje zout
-
100 g bloem
-
4 eieren
-
100 g amandelschilfers
voor de dorure
-
1 dooier
-
1 scheutje melk
Bereiding
Kook de melk met het water, de boter en een snuif zout op.
Haal van het vuur en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer goed onder elkaar.
Plaats terug op het vuur en roer droog.
Haal van het vuur. Voeg de eieren één per één toe. Blijf roeren. Wanneer het deeg in een punt van de spatel druipt, is het goed. Zo niet, voeg dan nog wat ei toe.
Doe in een spuitzak en spuit dotjes op een bakplaat. Bestrijk met dorure (melk + eidooiers) Bestrooi met amandelschilfers.
Stop in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten.
Klop de room op met oploskoffie en Sweet Mix Choco Cappuccino.
Smelt de suiker tot caramel. Vorm draadjes op bakpapier. Pas op want dit is warm!
Versier het bord. Spuit room op het bord. Vul de soesjes met het ijs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be