Wit van prei met een Franse saus
Ingrediënten
-
2 rode paprika's
-
olijfolie
-
peper en zout
-
10 gr kristalsuiker
-
4 wit van prei
Franse saus
-
1 th lepel mosterd
-
1 th lepel Xeres azijn
-
1 ei
-
1 eierdooier
-
1 dl druivenpitolie
-
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 90°C. Schil de paprika’s en snij de vier buitenkanten af. Leg deze een bakplaat en strooi er wat suiker over. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en de tijm. Laat ze nu 30 à 45 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 90°.
Breng intussen water met voldoende zout aan de kook en kook - met het deksel op - de stronken prei +/- 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Koel vervolgens de prei af in ijswater om het kookproces te stoppen en de smaak te bewaren. Wring de prei uit tot het vocht er uit is en verwijder het bovenste blad.
Meng een volledig ei en de eidooier met de mosterd, xeres azijn, peper en zout. Werk op met de druivenpitolie met behulp van een blender of staafmixer. Leng aan met koud water tot het de juiste, lopende structuur heeft. Kruid eventueel met extra zout.
Snij de prei in gelijkmatige stukken en leg op een groot bord of schaal. Overgiet met de zelfgemaakte saus. Snij de gekonfijte paprika in brunoise en versier de prei ermee. Besprenkel met enkele druppels olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be