Spinazie-, banaan- en havermoutmuffins en soja kruidenlatté

Ingrediënten

voor de muffins

voor de latte

Een week lang is Sofie te gast bij de jonge garde van Familie. Deze keer maakt ze met Margot hartige muffins met spinazie en serveert ze met een kruidige latte met sojamelk.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Snij de bananen in stukjes. Snij de spinazie grof. Doe alles behalve de havermout en volkorenbloem in een blender. Mix fijn.

  2. Voeg nu de havermout toe en mix fijn. Voeg tenslotte de bloem toe en mix nog één keer glad.

  3. Vul papieren cupcakes vormpjes met wat beslag (ongeveer drievierde vol).

  4. Bak 12 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven, laat even afkoelen op een rooster en smul.

  6. Voor de latte:  Doe alle kruiden, honing en melk in een kookpotje. Warm op. Kook even op. Mix fijn in een blender of haal door een zeef. Smakelijk.  

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van