Stoere hamburger

Ingrediënten

  • 1 volkorenpistolet
  • 1 steak van 100 gr
  • 1 eiwit
  • assortiment verse kruiden (bvb. dragon, bieslook en pijpajuin)
  • 1 el magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 snede kaas van max. 10% vet
  • enkele blaadjes jonge spinazie

voor de ketchup

  • ¼ zoete ui
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 th lepel pruimenconfituur (light)
  • cayennepeper
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Grill de pistolet. Kruid de steak met peper en bak aan in olijfolie.

  2. Meng het eiwit met de yoghurt en de fijngehakte kruiden. Kruid met peper en roer om. Bak kort in een pan.

  3. Ketchup: snij de ui en stoof aan in de olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en blus met de azijn. Voeg de confituur toe, kruid met peper en cayennepeper en laat pruttelen.

  4. Beleg de pistolet met de in sneetjes gesneden steak, de kaas, het eiwitmengsel, de jonge spinazieblaadjes en de zelfgemaakte ketchup.

5
Average: 5 (1 vote)